Hur scannar jag biljetter med en USB-scanner?

Guide: Scanna med USB-scanner

Den här guiden ger dig instruktioner för hur du scannar biljetter med en USB-scanner kopplad till en dator/laptop. Att scanna med USB-scanner är effektivt och precis som med appen får du användbar statistik över när dina gäster har anlänt.

1. Hämta din arrangörskod

Om du redan har en arrangörskod kan du skippa det här steget och gå direkt till Event Managern för att logga in. Skriv in arrangörskoden och ange ett namn för din terminal eller entré. Resten av instruktionerna finner du under punkt 2.

Logga in på Billetto, och klicka på 'Mina event' längst upp i menyn till vänster, hitta eventet och klicka på 'Hantera'. Klicka därefter på 'Biljettscanning & Försäljning i entré' i den vänstra menyn. Om du inte har en arrangörskod redan, är det bara att klicka på Generera ny, och din kod kommer att skapas.

När du har din arrangörskod loggar du in i vår Event Manager, som är vårt kassa- och scanningsystem. Där loggar du in med din kod och namnet på din terminal/entré. Koden fylls i automatiskt om du är inne på Billetto-kontot där koden genererats, men om du scannat åt någon annan behöver de ge dig koden.

1. Event Manager

Klicka på 'Biljettscanning & Försäljning i entré' i den vänstra menyn för att komma till 'Event Manager'. Här visas alla dina kommande event, som finns under den arrangörskod du skrivit in. Om du vill komma igång med scanningen med en gång är det bara att klicka på 'Scanner'.

1. Att scanna biljetter

Förmodligen har du pluggat in din USB-scanner i datorn redan, och installerat den mjukvara som behövs. Om inte, är det en god idé att göra det nu. Instruktioner för hur scannern ska installeras bör ha kommit med i förpackningen vid köpet.

Här nedan ser du hur sidan för scanningen ser ut. Se till att markeringen är i textrutan, så att USB-scannern kan läsa in streckkoden.

När streckkoden är inläst får du en notifikation som anger om biljetten scannats in eller inte. Om biljetten scannats får du upp en blå ruta, och om biljetten scannats tidigare eller om biljetten inte kan hittas får du upp en röd ruta med instruktioner.

1. Biljetter som inte kan scannas

Det kan hända att en biljett inte kan läsas in med USB-scannern. Det kan bero på att utskriftskvalitén är för låg om det är en pappersbiljett, eller att ljusstyrkan på mobilskärmen är för låg när biljetten visas upp. Sprickor i mobilskärmar kan också göra att USB-scannern inte kan läsa streckkoden.

Om en biljett krånglar och inte vill ge med sig, kan du manuellt skriva in streckkoden i textfältet och klicka på 'Scan'. Alternativt kan du söka på order ID, namn eller e-postadress i textfältet under rubriken "Tickets".

Ditt sökresultat dyker upp under rubriken 'Tickets'. För att scanna in en eller flera biljetter klickar du i rutan bredvid streckkoden och klickar på 'Scan' nere i det högra hörnet.