Hur checkar jag av biljetterna i entrén?

Det finns ett par olika sätt att göra detta. Det allra bästa är att scanna biljetterna med vår app, men för säkerhetsskull går vi också igenom hur du checkar av dina gäster med gästlistan.

Med gästlista
Ladda ner och skriv ut din gästlista för ditt event. Det gör du på följande sätt: gå till 'Mina event' > hitta eventet ifråga och klicka på 'Hantera' > klicka på 'Ladda ner gästlista' i den vänstra menyn.

Scanning
Du kan också scanna in biljetter i dörren med hjälp av Billettos app, som just nu finns tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen, logga in, och välj 'Switch to organiser' genom att klicka på den glada gubben nere i högra hörnet.

Är ni flera som ska scanna samtidigt? Då behöver du ge din 'arrangörskod' till varje person som ska stå i dörren. Koden ger dem tillgång till scanningsfunktionen, men utan att de kan komma åt all annan information som finns på ditt konto.

Första gången du ska använda denna funktion ska du generera en arrangörskod. Det gör du genom att logga in på Billetto, klicka på 'Mina event' > klicka på 'Hantera' > klicka på 'Biljettscanning & Försäljning i entré' i den vänstra menyn > bläddra ner på sidan till rubriken 'Arrangörskod' och klicka på 'Generera ny'.

De som hjälper dig i entrén skapar sina egna Billetto-konton i appen, väljer "Switch to organiser" och knappar in arrangörskoden – sedan är de redo att börja scanna.