Hur lägger jag till eller uppdaterar jag mina bankkontouppgifter?

För att lägga till eller uppdatera dina bankkontouppgifter, bara logga in på ditt Billetto-konto och

1. Gå till din Försäljningsstatistik - ikonen till vänster om din profilbild uppe i högra hörnet
2. Gå därefter till "Kontoinformation" i menyn till vänster
3. Lägg där till eller ändra den informationen du så önskar
4. Klicka på "Uppdatera kontoinformation"
5. Efter detta kan du antingen "Gå tillbaka och ändra" dina uppgifter eller "Bekräfta och uppdatera kontoinställningar" genom att klicka på respektive knapp

Notera: om du inte har publicerat ett event ännu så kan du inte se din Försäljningsstatistik då det är en funktion endast tillgänglig för arrangörer.