Hur scannar jag biljetter i entrén?

Du kan scanna biljetter i dörren med Billetto-appen, som är kompatibel med iPhones och iPads. På så sätt underviker du biljettfusk, eftersom appen säger ifrån om en biljett inte är giltig.

Scanna biljetter själv
1. Öppna appen och logga in med de inloggningsuppgifter du använde när du skapade ditt evenemang.
2. Byta till arrangörsläge genom att klicka på den glada gubben nere i högra hörnet.
3. Välj det event som du vill scanna biljetter till. Välj ett terminal name, som exempelvis "Entré". När du valt namn är du redo att börja scanna, eller checka in gäster med gästlistan. Du kan se hur många biljetter du scannat längst uppe på skärmen.

Flera som scannar
1. Ni kan vara flera om scannar samtidigt. Bara be den som hjälper dig att själv logga in i appen på en annan iPhone eller iPad, och klicka på den glada gubben.
2. Välj "Enter organiser key" i menyn. Du kan skapa en arrangörskod (organiser key) i din Event Manager på billetto.se, om du inte redan har gjort det.
3. Välj namn på terminalen, så att ni kan hålla koll på hur många biljetter som scannats av varje person, eller i varje entré.

Det är kanon att scanna biljetterna, eftersom du sedan kan se när de flesta gästerna kom, vem som scannade flest och vilken entré som var populärast. Vid nästa event kanske ni behöver vara en extra person i någon av entréerna, eller kanske rent av en person mindre.