Vilka olika biljettyper kan jag välja mellan?

Just nu går det att välja mellan sju olika biljettyper.

1. Biljett. Den vanligaste biljettypen som brukar användas för ordinarie entré eller liknande. Det går bra att lägga till många olika biljetter om ni vill ha flera biljettsläpp. Klicka på kugghjulet för att ställa in fler inställningar och för att välja om avgiften ska vara inkluderad eller inte.

2. Donation. Om du har ett välgörenhetsevent kan det vara bra ifall dina gäster kan donera valfria summor till ändamålet. Du kan själv välja om avgiften ska vara inkluderad, eller om den ska tillkomma.

Om du vill kan du ställa in en bestämd summa för dina gäster att donera. Då väljer du istället "Biljett" och döper om biljettypen till "Donation".

3. Anmälan gästlista. Om du bara vill samla ihop en gästlista till ditt evenemang är detta rätt alternativ, så att du kan hålla koll på antalet gäster. Dessutom kan du be dina gäster fylla i extra information om sig själva, om det är något särskilt du behöver veta om de som kommer. Här tillkommer ingen avgift.

4. Gratisbiljett. Om du arrangerar ett evenemang som är gratis använder du denna biljettyp. Dina gäster får biljetterna skickade till sig som du sedan kan scanna i entrén. Ingen avgift tillkommer, utan det är gratis för alla.

5. Värdekupong. Det här är ett alternativ som du kan lägga till om du till exempel vill att dina gäster köper mat- eller dryckeskuponger på förhand. Avgift tillkommer, men du kan såklart välja att inkludera den i biljettpriset.

6. Merchandise. Använd detta alternativ om du vill sälja merchandise till ditt evenemang, såsom t-shirts och liknande. Avgift tillkommer, men du kan även här välja att inkludera den i biljettpriset.

7. Box Office upphämtning. Om ni har en egen biljettlucka kan ni välja detta alternativ, så att dina gäster kan köpa även online. Dina gäster får ingen biljett skickad till sig, utan de kommer istället att behöva hämta biljetten i er biljettlucka innan evenemanget. Utöver biljettpriset tillkommer avgiften, som du kan välja att inkludera i priset eller inte.