[ENTERPRISE] Hur skapar jag en kampanj med kod för ett event med sittplacering?

Sittplacering v.1

• Gå till Mina event
  • Klicka på Hantera och därefter på Marknadsföring i den vänstra menyn
  • Klicka på Kampanjer > Aktiv
  • Klicka på knappen Skapa kampanj
  • Ifyll Kampanjens namn och klicka på Skapa

• Klicka på Kampanjens förhållandeGenerera en unik kod
  • Ange kod
  • Ange Max antal transaktioner (Lämna blank om ni inte vill ha en maxgräns)
  • Spara Sk_rmbillede_2017-10-12_kl._10.55.00.png

• Klicka på KampanjeffekterFrigör sittplats-kategori
  • Välj platskategori
  • Spara

• Starta kampanjen genom att klicka på den blåa knappen "Starta" högst upp på sidan.

Sittplacering v.2

• Skapa en csv.-fil (semikolon separerad) med koder och sittplaceringsnummer (skal vara exakt samma som planen över sittplaceringen).

• Gå till Community → Grupper
  • Skapa ett namn för målgruppen och ladda upp csl.-fil
  • Markera Ignorera rubrikrad och välj de korrekta rubrikerna som visas nedan.

• Kontrollera att du tagit emot ett bekräftelsemail till din email
  • Gå till Mina event > Hantera event
  • Överblick av sittplacering: Lägg till partner målgrupp
  • Kontrollera att du tagit emot ett bekräftelsemail till din email
  • Kampanjförhållande: Målgrupp
  • Välj målgrupp
  • Välj kod
  • Spara

Möjlighet 1

• Kampanjeffekt: Lås upp sätet för målgruppsmedlem
  • Spara
  • OBS: Detta är inte tillgängligt på kontonivå

Möjlighet 2

• Kampanjeffekt: Lås upp sätet för målgruppsmedlem
  • Välj om sittplatsen ska vara gratis (det valda priset för biljettypen gäller ej när du väljer detta)
  • Välj om sittplatsen som låses upp automatiskt ska tillföras till inköpskorgen.
  • Spara
  • OBS: Detta är inte tillgängligt på kontonivå

Om du vill ge din målgrupp en rabatt (och inte en gratis biljett) ska du följa dessa steg:

• Gå till Community > Grupper
  • Tillför namn på målgruppen och ladda upp csv.-fil
  • Välj Ignorera rubrikrad och välj de korrekta rubrikerna som visas nedan

• Gå till Hantera event
  • Överblick av sittplacering: Lägg till partner målgrupp
  • Kontrollera att du tagit emot ett bekräftelsemail till din email
  • Kampanjförhållande: Målgrupp > kod
  • Kampanjens effekt: Lås upp sätet för målgruppsmedlem
  • kampanjens effekt: Ställ in rabattprocent
  • OBS: Detta är inte tillgängligt på kontonivå

Observera: Kampanjmöjligheten är för tillfället enbart tillgänlig för Enterprice-kunder. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!