Hur raderar eller redigerar jag en roll?

Alla roller kan raderas från ett delat Billetto-konto. Såhär gör du:

 

1. Klicka på din "Försäljningsstatistik" - ikon vänster till er profilbild uppe i högra hörnet.

2. Klicka på "Personalansvarig" i menyn till vänster.

3. Lokalisera rollen ni önskar att radera och klicka sedan på den röda "papperskorg" ikonen till höger.

När ni bekräftat raderingen med ett Ja, så har denna roll inte längre tillgång till kontot.

 

Var uppmärksam på att även ni kan bli borttagen från kontot. Detta kan dock bara göras av en administratör, eftersom det här är den enda rollen som kan lägga till eller ta bort roller. 

 


 

Det är för tillfället inte möjligt att redigera en roll som blivit tillagd till kontot. Istället så behöver ni radera den felaktiga rollen och sen lägga till en ny med korrekta uppgifter.

 

Ni kan tyvärr inte lägga till en tidigare raderad e-postadress på nytt till kontot. Till exempel: om ni lagt till johan@mail.se som Ekonomichef, så kan ni inte längre använda e-postadressen johan@mail.se för rollen som Administratör.