Is het mogelijk om de BTW op te nemen in de ticketprijs?

Het melden van het BTW-tarief is volledig de verantwoordelijkheid van de evenement organisator. Billetto voegt niet automatisch de BTW toe aan de ticketprijs, maar het is wel mogelijk om het BTW-tarief aan je ticketkopers te laten zien in een uitsplitsing van de ticketprijs.

Om dit te doen, moet je eerst je eigen BTW-gegevens invullen op Billetto:

1. Log in op Billetto
  2. Klik op het "Account Overzicht" icoon (het kleine icoontje in de rechter bovenhoek van het scherm naast je account naam).
  3. Klik op "Bank Informatie"

Hier kun je de BTW-gegevens invoeren.

Als je dit gedaan hebt kun je een uitsplitsing van de ticketprijs met daarin het BTW-tarief aan je ticketkopers laten zien (dit gebeurt niet automatisch, je moet deze optie handmatig selecteren).

Dit kun je doen terwijl je een evenement creëert of terwijl je een evenement bewerkt (om je evenement te bewerken, log in op Billetto, klik op "Kalender" in de linker bovenhoek van het scherm en klik daarna op "Bewerk" naast het evenement dat je wilt bewerken) daarna volg je de volgende stappen:

1. Scroll omlaag naar ticketsoorten
  2. Klik aan de rechterkant op het radje voor "Geavanceerde Opties"
  3. De laatste optie in de "Geavanceerde Opties" is 'BTW-tarief:' - stel dit in wanneer je het BTW-tarief wil laten zien aan de ticketkopers op het betaaloverzicht. Opmerking: de prijs van het ticket blijft hetzelfde.
  4. Doet dit voor alle ticketsoorten waarvan je wilt dat de ticketkoper het BTW-tarief kan zien.
  5. Klik op "Publiceer" om de evenement instellingen te updaten.

Wanneer ticketkopers nu een ticket kopen, ontvangen ze een bevestiging per e-mail met een uitsplitsing van de ticketprijs waarin de BTW is opgenomen.